Home » Barnehage » Maritippen

Maritippen

Van de barnehage Maritippen waar Rosa in augustus naar toe gaat hebben we een uitnodiging gekregen voor een kennismaking. Leuk om even te kijken en leuk voor Rosa om  met andere kinderen te spelen. We worden om 10:30 verwacht bij de afdeling Rood. 
De afdelingen Rood en Groen zijn  voor de oudste kinderen van 4, 5 en 6 jaar. Iedere afdeling heeft een eigen huis, de huizen van Rood en Groen liggen naast elkaar in een grote tuin met een boomgaard, groente tuin en een heleboel schuurtjes en speel en verstop plekken. 
We krijgen een rondleiding door het huis, beneden zijn een grote kleedruimte en douche en wc’s en een grote speelruimte met een heuse klimwand waar Rosa meteen inklimt. 
Boven is ook een speelruimte en een grote keuken met tafels en banken die gebruikt worden voor tekenen en knutselen en eten. De kinderen ontbijten en lunchen hier en op dinsdag en donderdag wordt er ook een avondmaaltijd gegeven. De kinderen helpen dan met voorbereiden en koeken. 
Na de rondleiding is het tijd voor een verhaal en een spel, alle kinderen in een kring op de grond en een van de leidsters verteld het verhaal van Goudlokje. Rosa luistert mee maar vindt het toch een beetje vreemd allemaal. Na het verhaal komen er liedjes kaartje in de kring te liggen en mogen de kinderen 1 voor 1 een kaart uitzoeken en vertellen wat erop staat, het bijbehorende liedje of gedichtje wordt door de hele groep mee gezongen. 
Rosa mag ook een kaart uitzoeken en kiest een kaart met een dansend meisje, ze mag vertellen wat er op staat en het liedje wordt voor haar gezongen, fint Rosa! Daarna kruip ze bij mij op schoot. 
Tijd voor een boterham, we mogen mee eten. De kinderen doen alles zelf en het gaat verrassend stil en ordelijk. Grappig om te zien. Na de lunch gaat de groep naar het strand en gaan wij weer naar huis. 
Rosa vond het erg leuk en wil graag nu al beginnen, helaas 4 augustus is de eerste dag. 
www.maritippen.no is de site van de barnehage.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s