Home » Kristiansand » Verblijfsvergunning

Verblijfsvergunning

Een leuke foto van Rosa op het strand want bij het immigratie kantoor was telefoneren en fotograferen verboden, niet dat er iets te fotograferen was hoor. 
Op de eerste maandag na aankomst in Kristansand togen wij allen naar het politie bureau alwaar wij ons moeten melden en een verblijfsvergunning moeten aanvragen. Helaas het kantoor van de immigratie dienst was gesloten. Alleen op dinsdag, donderdag en vrijdag open tussen 8:30 en 15:30. Omdat Michel mee moet en dinsdag niet zo goed uitkomt besluiten we op donderdag nogmaals te gaan. 
Michel had in januari geen enkel probleem met de aanvraag dus vol goede moed gaan we donderdag ochtend weer naar het politie bureau. We komen om half tien aan en trekken nummer 34 uit de automaat met volgnummers. De dame achter het loket is een uur aan het werk en is bij nummer 5. Snelle rekensom, we moeten nog zo’n 6 uur wachten voor we aan de beurt zijn! Dan toch maar weer terug naar huis en morgen iets vroeger proberen.
Op vrijdagochtend zet Michel mij om even voor half negen bij het politiebureau af zodat ik alvast in de rij kan staan voor een nummer. De hal staat al helemaal vol mensen en we moeten allemaal met de lift naar de vijfde etage. Er is helaas geen trap anders had ik die mooi naar boven genomen (gerend :-). De lift is te vol en er wil niemand uit dus er gebeurd helemaal niets. Eenmaal boven gekomen snel een nummer gehaald, nummer 19. Dat gaat  dus wel even duren. Gelukkig valt het mee er is een extra loket open en na ongeveer anderhalf uur zijn we aan de beurt. Helaas hebben we niet alle informatie die nodig is bij ons maar we zien er blijkbaar betrouwbaar genoeg uit om een formulier mee te krijgen en thuis in te vullen. Samen met een heleboel kopieen moet het wel weer persoonlijk ingeleverd worden bij de dienst maar dat mag ook aan het ‘snelle’ loket voor informatie aanvragen en Michel hoeft niet mee. 
Snel naar huis en alles invullen zodat we vanmiddag nog kunnen inleveren. 
Samen met Rosa weer naar het politiebureau, helaas het informatie loket is gesloten, weer een nummertje trekken, 43 deze keer en maar weer wachten. De dienst is nog een uur open en ik ben bang dat we niet geholpen gaan worden vandaag. Rosa zit ondertussen op de grond onder het info loket de ene tekening na de andere te maken en vermaakt zich prima.
Half uurtje voor sluitingstijd gaat gelukkig toch de info balie open en na een korte ‘ik ben eerst’ discussie met een Poolse vrouw die net aan kwam wandelen neemt de mevrouw achter het loket onze aanvraag in behandeling. Pffff nu 2 tot 6 weken wachten op de verblijfsvergunning. Weer een stap gezet zullen we maar denken. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s