Home » huis en tuin » Zuurkool maken

Zuurkool maken



Nog niet klaar met die groente? Nee, wat wij wel missen is zuurkool. Er wordt hier wel zuurkool verkocht maar die is zoet! Een beetje zoals de rode kool met appeltjes. 

Omdat de witte kool heel goedkoop was leek het ons wel een leuk idee om zelf zuurkool te gaan maken. Zo gezegd zo gedaan, even googelen op zuurkool maken en op zoek naar een geschikt vat en de ingrediënten. Als vat hebben we bij de Europris een gisting vat voor bier en een waterslot gekocht. Verder hadden we witte kool en zout nodig. Op de foto zie je een deel van de kool, we hebben totaal 20 kg kool gekocht. Na het snijden bleef er een half 30 liter vat aan koolreepjes over. 


Ja, Rosa’s vingers zitten er allemaal nog aan:-)


De kool moet laagje voor laagje in de vat met tussen de lagen een beetje zout, dat moet het geheel aangestampt worden en komt er een laagje pekel water op de kool te staan. 

Nu staat het vat in de keuken, over een paar dagen verhuizen we het naar de koele voorraadkast en over een week of twee moet het in  de koelkast. Over 6 tot 8 weken kunnen we dan zuurkool eten, met noorse worstjes waarschijnlijk want rookworst hebben ze hier niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s